Om halvlitere og tålmodighet: en repetisjon


Author:

Author ImageSiv Lauvset

En veldig tålmodig forsker får endelig halvliterne sine.

For et drøyt år siden, i min aller første blogg her, skrev jeg om arbeidet jeg har gjort med GLODAP de siste årene. Jeg skrøt av at nå har vi endelig et høykvalitetsdatasett med observasjoner av karbonkretsløpet i havet. La ut om de nye mulighetene for observasjonsbasert forskning på havforsuring i Arktis. Målet mitt var da, som nå, å tallfeste pH-endringene i havet.

Jeg var nok i overkant optimistisk den dagen i oktober 2014, for den oppdaterte versjonen av GLODAP blir først publisert denne uka. Så den tittelen om tålmodighet var høyst treffende får en si.

Nå er vi endelig ferdige. Det har tatt mange lange arbeidsdager og stor tålmodighet fra mange forskere, men vi har fått det beste mulige datasettet. Jeg skal innrømme at det har tært på tålmodigheten i det siste, så det første jeg skal gjøre er å feire publiseringen. Kanskje med en halvliter. Den banebrytende forskningen på havforsuring får heller vente til neste år.

God jul.